Imi place sa daruiesc

6 octombrie 2016

Poate vă vine să credeți sau nu, dar mai mult decât să primesc cadouri..îmi place să le dăruiesc. Am ridicat acest hobby la rangul de artă pentru că mi se pare că necesită creativitate, pentru a nu te scufunda în banalitate, dar și o doză de curaj.Dintre toate elementele care definesc  universul existenţei umane, banul este cel care influenţează în cea mai mare măsură destine individuale şi colective. Niciodată nu am suportat acest obicei, cred că deja putem să-l numim tradiție, de a oferi bani pe post de cadou. Se observă ce efecte are asupra unui mediu social banul, ajungând să reprezinte un factor de dezumanizare.

Da, înțeleg să faci acest gest persoanelor cu care nu ai interacționat foarte mult și nu ai idee ce-i place sau nu. Chiar dacă este o scuză, pentru că poți face un efort de a te interesa și în cele din urmă poți descoperi măcar un hobby de al respectivului.

De exemplu, în preajma sărbătorilor de iarnă, în liceu, organizam Secret Santa cu clasa. Într-un an, nu-mi aduc aminte cu exactitate care, mi-a picat un coleg despre care nu știam, spre rușinea mea, ce hobby-uri are, ce face în timpul liber, șamd. Am pornit, așadar, o ”anchetă” printre apropiații lui din clasă: așa am descoperit că îi plac foarte mult sporturile, având o inclinație spre box. Și daa, ați ghicit, cadoul meu pentru el a fost un set de mânuși și un sac de box.

Nu vă pot descrie în cuvinte ce sentiment de bine mi-a oferit entuziasmul lui când a deschis cadoul. S-a bucurat ca un copil în ziua de Crăciun, la propriu. Atunci am realizat: îmi place să ofer cadouri personalizate, care să transmită ceva, să trezească emoții, să rămână o amintire cât pentru o viață. Nu ceva fugitiv, care să se consume rapid, ci ceva dăruit din suflet.

Chiar dacă mai e destul până la ziua unui amic drag, consider că un cadou e mai frumos când îl oferi fără motiv. Într-adevăr, am un motiv ascuns:  vreau să fac o mică bucurie pentru a-i mulțumi și pentru a-l încuraja să-și susțină visurile până la capăt.

Faza 1: ce-i poți oferi cuiva care este pasionat de animale, iubește să creeze (desene și cărți) și emană bunătate?

Își dedică timpul desenând  printre altele, pentru asta, sau scriind.
Google-ul nu este atât de complex, însă am găsit ceva să le întrunească pe toate: o caricatură cu un cățel care desenează!

Faza 2: cine execută astfel de caricaturi?

M-am speriat puțin când mi-am auzit ideea, dar după câteva search-uri am dat peste un site Comandă Caricaturi, care spun ei că tot ce au nevoie este doar o descriere detaliată sau de poze de înaltă calitate. Apoi, vor oferi o schiță a lucrării finale pentru a vedea direcția de lucru și a sugera eventuale modificări/adăugiri, iar doar dupa aceea se trece la finalizarea desenului sau picturii.

Faza 3: Provocarea mea

Un astfel de cadou necesită timp, iar cum spun chiar ei, echipa Comanda-Caricaturi pune accentul pe calitate, nu pe cantitate. Având în vedere că ei realizează proiecte destul de complexe ca portrete, scene și invitații, cred că doleanța mea le e mai mult decât accesibilă. Astfel, le transmit și provocarea: aceea de a-mi surprinde cățelușul stând pe burtică și cu boticul între lăbuțe, citind ( o carte întitulată ”Lumină și întuneric” ) sau desenând.

 

 

PS: Amicul este și cel care a făcut desenul care rulează cu mine și Milo, în partea dreaptă a site-ului. Sunt sigură că un astfel de cadou l-ar bucura tare, tare.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Castigatori campanie "Ai oferi o caricatura cadou?" - Blogal Initiative 24 octombrie 2016 at 14:00

    […] Luciana – http://alucianna.ro/oglinzi-si-n-ochii-altora/ 2. Tiziana – http://www.gagiu-tiziana.ro/454-2/ 3. Mihaela – https://qattu.wordpress.com/2016/10/13/cadoul-perfect/ Felicitări! Vrei […]

  • Leave a Reply