Ora de educatie rutiera

21 aprilie 2017

Am luat permisul imediat cum am împlinit vârsta de 18 ani. Ador să conduc, e modul perfect de a mă relaxa, însă, recunosc că mi-a luat ceva timp să asimilez toate regulile acelea înainte de examenele auto. Chiar dacă mai bâjbâiam și știam un lucru sau două, citind am aflat multe altele noi.

Susțin acest proiect interesant pentru că este singura modalitate de a atenționa șoferii să devină prudenți la volan. Și cum mai bine decât eliminând răul de la rădăcină, adică implementarea unor informații de la o vârstă fragedă?

Cum tot s-a dezbătut introducerea orelor de educație sexuală la clase cât mai mici, cred că 50 de minute de educație rutieră era un lucru necesar

Asociația EDIT și Asociația „Împreună Pas cu Pas”  organizează a3-a ediție a proiectului „Ora de educație rutieră”, care se va desfășora între 20 martie și 14 aprilie în peste 60 de școli din București, cu un număr activ de aproximativ de 10000 de elevi.

Cum se va desfășura?

Ora de educație rutieră va fi susținută de către echipe formate din 3 studenți ai Facultății de Psihologie, împreună cu un agent de poliție. La activitate va participa și învățătorul de la clasă( un lucru foarte important din punctul meu de vedere).

Despre ce va fi?

„Cursurile” cu o durată de 50 minute vor încerca să transmită copiilor reguli de circulație, importanța respectării lor dar și familiarizarea cu terminologia de specialitate. Consider că este necesar ca cei mici (și nu numai) să învețe despre cum ar trebui să se comporte precum un șofer civilizat, dar și să conștientizeze anumite lucruri din punctul de vedere al unui pieton.

Mă bucur să aflu că un astfel de concept modern “Lifelong Process” pe segmentul rutier, adică un proces de învăţare care se desfăşoară pe tot parcursul vieţii este prezent și în școlile din România. Cred cu tărie că este un proiect ce trebuie implementat la nivel național,  căci în societatea modernă sunt necesare abilităţi noi, cunoştinţe suplimentare, un process simultan de promovare a valorilor, precum egalitatea socială, accesul la educaţie pentru toţi şi participarea activă la viaţa democratică.

Prin proiectul ”Ora de educație rutieră” este asigurat spaţiul pentru apariţia educaţiei nonformale şi informale.

Până una alta,

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply