Nu vei gasi niciunde astfel de informatii despre Bulldogii Francezi

25 aprilie 2017

Primind foarte multe întrebări despre Milo, m-am gândit că un mic ghid pentru viitorul crescător de Bulldog Francez va fi mai mult decât util.

Nutrind speranța că viitoarea responsabilitate grohăitoare nu este un moft care este la modă, ci o dorință de a deține această rasă, voi povesti câteva (extrem de) dese probleme, cu care doar un ”părinte” de Bulldogel se poate confrunta.

American Kennel Club a semnalat o creştere alarmantă a procentului de achiziționare a Bulldogilor Francezi începând din 2004, în momentul actual fiind a 6a cea mai populară rasă, detronând Yorkshire Terrier şi Cavalier King Charles spaniol ( a cărui popularitate a scăzut dramatic la 61%).

Fapt care aduce după sine părți bune şi părți rele.

Părțile rele: Fiind o rasă relativ nouă ( primul club al crescătorilor de BF a apărut în 1897), oamenii nu ştiu la ce să se aştepte de la aceste maimuțele simpatice.

Trăite:

 1. copil confundat una bucățică Milo cu un porc
 2. o mamă a început să țipe să îmi iau „javra sălbatică” de lângă copilul ei
 3. am fost certată că nu îi pun botniță ( BF e o talie mică și d e l o c periculoasă, excepție cei care au comportamente deviante)
 4. ăă, că nu am suflet şi i-am tăiat urechile și codița într-o formă ciudată
 5. sfătuită de n ori să-l duc la doctor să-i facă ceva la respirația „aia”

şi lista poate continua..

Așadar, Bulldogul Francez prin definiția sa are botul turtit și ochii depărtați, migdalați, cu o blană netedă și scurtă, cu un fir moale ( acest lucru diferă, Milo are firul moale doar în anotimpul rece, iar când vine căldura se înăspreşte).

Nu luați bulldog francez pentru a-l ține la curte, este o rasă exagerat de sensibilă, care trebuie să primească îngrijiri în funcție de anotimpul în care ne aflăm.

Iarna vs Vara sau Rece vs Cald

 • De exemplu, iarna, evitați să îl scoateți la plimbări scurte de pipi și caca, duceți-l într-un țarc ca să alerge în voie și să se încălzească, făcând mișcare.
 • Tot așa, eu îl dau pe Milo pe lăbuțe cu ulei de cocos înainte să ieșim afară pentru a nu lua sarea de pe stradă, care e toxică pentru ei.
 • Milo iubește zăpada.. și nu să se joace în ea, ci să o mănânce. De aceea, de fiecare dată când mergem la munte Milo face roșu în gât.. și se poate trata rapid cu un tratament antibiotic injectabil / medicamentos, iar pentru tusele dese noi îi dăm miere cu albastru de metil și un sirop de bebeluși( nu-i mai știu numele momentan, voi căuta sticla acasă). (bineînțeles, sfătuiți un medic vet înainte să îi administrați tratamente)
 • Vara, mi se pare cel mai dificil anotimp, prin dificil a se înțelege periculos.
 • Îl scot doar de două ori pe zi, dimineața foarte de devreme, când e răcoare și seara, când nu mai este soare.
 • BF pot să facă insolație, nu suportă deloc căldura, existând riscul să leșine.
 • Medicul Vet mi-a explicat că îl pot scoate în timpul zilei doar dacă punând mâna pe ciment mi se pare o temperatură acceptabilă-spre rece, altfel dacă nici mâna mea nu ar suporta o așa căldură, gândiți-vă ce ar face la pernuțele din lăbuțe.
 • Tot așa, când este foarte cald și trebuie să mergem prin căldură mă uit constant la culoarea gingiilor lui, de obicei de un roz pal. Dacă culoarea se schimbă spre roșu,( este grav dacă se face roșu închis-violet) trebuie neapărat să-l pun la umbră și să îl înfășor (ușor! nu brusc) cu un prosop rece .. cel mai bun caz face o insolație, însă poate leșina sau și mai rău…
 • Vara, alergiile curg, la fel și părul lui. Dermatita e ceva destul de des întâlnit la Bulldogei, ceea ce înseamnă bobițe speciale (și scumpe) , băi dese cu tot felul de șampoane cu nume încurcate, vitaminte, medicamente, bla bla

Îmi place să mă consider norocoasă, căci acestea sunt câteva lucruri simple, față de altele cu care se confruntă alți posesori de sforăituri. Mai pot adăuga radiografii peste radiografii( cap, coloana), injecții, vitaminte și muultă răbdare.

Ce e cu respirația?

Pe scurt, toooți bulldogeii suferă de sindromul Brachycephalic, adică de sindromul căilor respiratorii, care apare în general la câinii care au nasuri turtite, plane. Aerul este obstrucționat în funcție de unghiul de absorbție, ducând la o respirație zgomotoasă sau chiar la imposibilitatea de a inspira, acești câini sforăind. Altfel spus, mopșii au Vălul Palatin ( omulețul din gura omului :)) ) mai lung decât cerul gurii, fapt care îngreunează respirația, aducând după sine zgomotele ”zgomotoase”. Alergând, acesta se dilată, mai ales în anotimpul cald, de aceea gâfâie în așa hal.

Bineînțeles, dacă vetul consideră necesar, acesta se poate opera.. însă există riscul ca Valul Palatin să crească la loc în 2-3 ani, fiind necesară o altă operație.

Cum se comportă?

Milo este foarte iubitor și răsfățat, chiar un mic șarlatan aș putea spune. Iubește copilașii foarte mult, iar dacă mie nu îmi permite să îl trag de mustăți, ei bine, bebelușii pot să-l agreseze în toate felurile posibile, căci stă în fund și dă din codiță.  Niciodată nu a mușcat un copil, cel mai rău lucru pe care i l-a făcut a fost să-l umple de bale de la linsături.

În rest, este încăpățânat. Dacă el consideră că plimbărica s-a terminat la 7 minute distanță de acasă, nu-l mai poți muta în niciun fel.

Ce mănâncă Milo ?

Milo a avut o problemă cu alergiile vara trecută ( din cauza unei alimentații incorecte) și a avut foarte multe bubițe de culoare roșie care făceau cojițe și îi cădea părul. Toamna, când a început să se mai răcorească,și-a revenit și a avut o blană lucioasă, cu fir moale și scurt. De atunci, el mănâncă doar DermDefend de la Hills.

Ce veterinar are?

În Craiova, mergem la dr. Safta, iar la București s-a înțeles de minune cu dr. Radu, de la Isravet.

Cum m-am îndrăgostit de rasa aceasta

Personal, iubeam această rasă de când aveam 16 ani, fiind cucerită de urechile amuzante și ochișorii aceia imenși. Cam tot pe atunci, cunoșteam doar o fată din orașul meu care are BF și mă amuza cum respira și trăgea vânturi excesiv de deloc frumos mirositoare.

Apoi, mai era problema familiei mele, care nu mă credea suficient de responsabilă pentru a avea grijă de un cățeluș ( am antecedente, ce-i drept), iar toate plânsetele și promisiunile mele au fost în van.

Trecând peste, strângând bani, citind insuficiente informații despre această rasă, într-o seară, aveam 20 de ani deja,stăteam lângă un coșulet cu o mogâldeață în ea, cu niște ochișori uriași care nu putea nici să sară din coș. Se uita la noi ca un MILOg, de aici și numele de Milo ( a se citi Mailo aka Mailoșag aka Mailoșeguță aka leneș aka sforăilă)

Mărturisesc cu sinceritate că nicăieri nu am regăsit pe internet ce urmează să spun. Prin Milo, am descoperit o ființă exagerat de iubitoare, amuzantă, bleagă, geloasă și posesivă. Se zice că animalul de companie seamănă cu stăpânul, iar Milo nu face excepție de la această zicală, fiind  extrem de agitat&stresant.

Citește aici de unde poți achiziționa un Bulldog Francez și de ce trebuie să te ferești de pet-shopuri.

Un alt sfat e să îți găsești un animal de companie care crezi că ți se potrivește ca personalitate și să nu cumperi în funcție de trendurile anului respectiv.

Până una alta,

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sig sauer p225 magazinecat scratch vaccinefnbl comdelete 愛人floyd mayweather vs mcgregor ppv buysamerican express android app fingerprintcmc journal impact factorfenway hockey classicesta kysymyksetاحمد وفيق وزوجتهmarathi panchang 2014damson plum preserves recipetobuscus adventures 1 3cbd oil side effects webmdsb dissanayake homelcv driver training programdangers of propylene glycol in electronic cigarettesegors dungeonoot bongo bongodrug called krokodil imagesuppity negro clothingmount and musket single playerruger sr 556 modelscws seeding 2017howa heavy barrel varminter for salegewehr 43 scopedr bhan cardiologistddd type moondiablo 3 ps3 character editordanse diabolique ballettomorrow from bugsy malonejames mcdougall algeriafred macpherson spectorblack metal neonaziboxing kovalev vs pascalloretta lynn mentornura rise of the yokai clan rikuo and kanateknik membatik tulisles neiges du kilimandjaro filmdusty rhodes vs tully blanchardexulantendelta baggage limit for international flightsdarren espanto 7 minutesheart pfo echocardiogramlake jellico nswdemoss pumpkin farmsalton sea volcano 2016zappacosta age9.0 30729.6161jonestown guyana south americadisneyland mine train through nature's wonderlandbio rad pleasanton cadikemarkdecreasing term assurance formulacowboy bebop abridgedstandard catalog of smith and wesson 4th editionwhat size tick carries lyme diseasegeorge hart csulbiron fillings msdsgaleries lafayette lyon bronbasenji nzbrianna penrodcosmos motors ugandaofficial ffa scrapbooksedona lutskunk in the barnyard pujumbodesignsmith and wesson 686 plus 3 inch barrelbulk bullets for reloading canadasabinal river maptolnaftate clotrimazolekramnik lekostand up waverunner for salesensor induktifd23 incredibles 2 trailercysjcoursera image processingghile mearsavage 110 338 lapua pricemario caldwell gainesville flfmk receiverias dowry ratedr bhan cardiologistachmed the dead terrorist sonquien invento el cohete espacialgeorge hart csulbhagler and associates salarymichelle dippolitoartbook bayonetta 2flintlock rifles for sale in canadael guero castro twitterall about love lisa appignanesigraveyard 意味kaki king david lettermanphra nakhon si ayutthaya historical parkeppie meaningstate farm zachary lar89 pornthe pond blackduck mnatrx cancermapquest driving directions 1.0 downloadreturn to nuke em high volume 1 onlineklipsch rf 7 crossoverendeavour nocturnemonaro concretenappanee churchesanti doping test kitpurna purushottam narayanbassnectar santa cruzsudhir kumar chaudhary sponsorkaty perry killer queen perfume holderoptiplex 3020 vga and displayporthector berlioz les troyensfannie lou hamer speech videouesugi kenshin takeda shingenlittlewoods spot the ball competitionruger gp100 357 magnum revolver pricesalsify pureewho played marge gunderson in fargousbc state bowling tournament coloradodallas earthquakes caused by frackingstephen magurahow to hold a two seam fastballsaps pd scoredr martens beogradarchdiocese of cincinnati priestsfood poisoning incubation chartmeaning of leavening agentwww pentecostalpublishinghouse coms2k gunmde presents world peacearma 2 operation arrowhead demois the girl on sense8 really transgenderlorex live video baby monitorgail schaperagnes blackadder hall st andrewstaurus 627 tracker 357 magamerican express android app fingerprintde dion bouton 1907innisfil township officemoral force confuciusspringfield nj fireworks 2017juravinski breast assessment centresegesta theatreespn3 feedhilmi shehubest non addictive painkillersairsoft winchester 187333 hysan avenue causeway bay hong kongis a neurofibroma encapsulateddara grantham wrightmarlboro tobacco pouchliam hogan crossfitthe yuppie pricksfamily guy back to multiverse ps3hulk hogan main event xbox 360 gameplayvitamin d 10000 iu in microgramsittl meaninggiet gunupur addresslike gargoyles crosswordiron fillings msdsmortgage loan private financervimana textslac kir dijon francegenkai restaurantgoldwing boxer engineantique pellet gunsgunga din poemmossberg plinkster tactical magazinecondor flight 2032uni heidelberg moodlemtvindia com splitsvilla 9lancia volumexjasraj meaningandy siri for android apktri city duck race winnerssegesta theatreraja ki aayegi baaraati don t know how to love him yvonne ellimandzhokhar tsarnaev death rowmahavishnu orchestra dawnpcp rifle compressorchef ramzi appal gore montecito homeiso 14644 2 cleanroom standardsegill sæbjörnssonjulia gray upennpeta sheep shearing adryan conner md dothan alsumma cum laude cordshypercalcaemia symptoms signswemo switch apiarthur wilson gwubise multan intermediate result 2016daggerfall screenshotsmohamed sissoko fifa 14predicate logic problems solutionsthe beatles please mister postman lyricsnavesink river road bon jovisamurai shodown vi ps2snap on 70th anniversary knifeaws elemental careerscmp m1 carbinegiet gunupur addressmcminnville news register archivesgreat falls tribune obituaries montanachristofer drew 2011janapada dance karnatakaseongsu dong seoulstraight blood dopingartemis fowl the eternity code graphic novel read onlinefet blastocyst transfervaccination schedule for feline viral rhinotracheitiscranesbill geranium rozanneopenelec remote appatrx cancerla mejor fm 98.9 el salvador onlinebiathlon kader damenpersian beef koobideh recipevetting definition ap govklim beef jerkyquat sanitizerruger p90 holstercentennial field hillsdale njnexus 5010 layer 3glossolalia in the biblevliw architecture in dsppokemon x and y how to get diancie codepunishment for aiding and abetting in canadadope show chordspat passarelliyuri bashmet violatalladega nights end creditsleffe radieuseridley college flickrfulvous owlruger takedown 17 hmrold double barrel shotguns with hammerswoodland centers pomeroy ohiodownload mysql connector odbc 5.1jasraj meaningwinner travels trichylil bibby lil herb kill shityagp san franciscoware kc chiefsatta chakki in englishvukovar broj stanovnikabeowulf upper receiver for ar 15harborside golf course illinoisanathema deep tabyihaaaaguia turistica riviera mayasquamous cell carcinoma parotid gland icd 10tv novo tempo evidenciasucsd mcat averageübermenschen translationhilroy exercise book 80 pagesdo waqt ki roti shayarismitty's new & used appliances ltdsccy pistol reviewe3d canadalotte hollandsnhl defenseman scoring leaders all timeakuifersaps pd scorekuldeep yadav wikigenetic studies on serbsconcordia legal clinicaulani disney resort military discountsabinal river mapforty niners crabtreemetroid gunshiplance wyman obama posterfrans fra assisidollhouse episodes pllinversion of intervals music theoryhumane society of missouri euthanasiadefinicion de atolepost office garnerville nyholocausto canibal bandcomedy nights with kapil passesjanthina exiguawhat is asta powerprojectmedarot 5innisfil township officepneumonectomy for adenocarcinomatarffreinhart rogoff this time is different pdfacai brazilian blowout reviewsshavuot songs youtuberange of projectile formula derivationsyed fasihuddin soharwardi all naatsjosh reichmanpyrrole electrophilic aromatic substitutionchurch street godalmingglossolalia in the bibletennessee handgun permit reciprocitywashington nationals brawleastern siberia pacific ocean oil pipelinepeganum harmala seedsbush's pork and beans nutrition27313 zip codemike jones purple drankslogan on bravery in hindirosemary sprigs for anzac dayningde portcrail balcomie golf course scotlandanachronox pcresepi sup salmonatrx cancertallahassee memorial home health carepolyclinic madison family medicinevibration exciter wikipediasensor induktifbest budget pcp air riflela charité sur loire basketprotract oppositehow much cyanide is in an apricot seedechosmith let's love lyricscuando crian los canariosrussian mosin nagant 91 30 pu sniper scopebixbite berylchartis insurance addressgoogle stackdriver apigunpowder scale walmartdolby encoder pluginberetta cx4 carbine 40swrussian mosin nagant 91 30 pu sniper scopethc vape liquid australiaviedma glacier trekkhairagarh university admissions 2017lorex live video baby monitorother malalasreclassify marijuanajatindra nath dassketch club london mayfairis zephyrhills water filtereddr steven eisenberg oncologistcipro for staph aureusakroncivic comdvblink tvone buccaneer place tampa fl 33607bison skull maskfortunato depero artworkpoltergeist clown puppetrb211 industrial gas turbinemossberg 500 ati accessoriesruger sr22 slide for salebar rescue rhythm and brewspnc send money internationallyti amo lyrics umberto tozziunitec graduation 2017wilkes barre scranton penguins scorerabies virus microbiologydisposable hookah pen with nicotinemason lykeshow do you reshingle a roofduke progress energy carolinas residentialel primo mcminnvilleare oxygen tanks explosiveswipl onlineachmed the dead terrorist sonkj mahoney photographycolt 100th anniversary 1911 for salecrt tv repair coursestoryville austin txnew year's prayer by jeff buckleyensoniq sq1 synthrehab bartender hank williams jrwalther ppq front sightclearplay incdeveloping personal skills ottawa chartershoeme canada websitelaparoscopic ventral hernia repair with mesh recovery timegettysburg bayonetstoscanello toscanoaluminum and magnesium hydroxide simethiconejasraj meaningwb com redeem suicide squadtennessee handgun carry permit reciprocitybatonnier du quebecparuthiveeran movie onlinethe boy tiresias poemwhich states have evan mcmullin on the ballotking egbert on vikingsmachli jal ki rani hai lyrics in hindilatex presentation template beamer downloadludes family foundationmamallapuram stone carvingremington 243 ballistics tablebrianna penrodgatorade lighter fluidbeartooth go be the voice lyricshow many megalodons were there in the worldguild wars 2 rapierlindsey vonn affairehp deskjet f2480 not printingfemina tiroevelyn ryan jinglesdotan home remixsputnik i pogromdefector musedrayton hall elementary charleston scm1 carbine operating roddubai crude assaywhat are the common uses of acetone and formalinkrang tmnt out of the shadowsare brass knuckles illegal in ohiohow are acorn seeds dispersedclinton campaign robby mookdisassemble a glock 19ludes family foundationsuzuki samurai motor mountspalhares ufcivan gasparovicduct splitter damperfidelity investments westheimerairport cabs airport taxi outstation cabs hyderabad telanganaoblivion mages guild moda perilous passage in the slave girl's lifeshoeme canada websitedish network espnu scheduleedward goljan mdhow to kill possums with poisonairsoft gi combat machine m4acid scarification of seedsoscar peterson trio tenderlycreative zen firmware reloadhow tqm can help in achieving targets of environmental managementsurgeon simulator tf2femina tirolaparoscopic ventral hernia repair with mesh recovery timebruce cockburn breakfast in new orleans dinner in timbuktuglock compact 9 millimeterhow to use vuse e cigdefine shoulder subluxation96x phone numberjeep renegade selec terrainsomatropin drug classcongressman braley iowavapen clear penjohnny horton please mr custermortgage loan private financerbannack passfuseau horaire de l alaskadixie land oil co llcdell latitude e6410 i7 laptop specificationswalther pps extended magazinebonhoeffer pastor martyr prophet spydyson dc51 multi floor reviewleticia buhlerrandy rogers & william clark green acoustic december 15current nanoscience impact factor 2016edge z55rehab bartender hank williams jrreport on carcinogens twelfth editionare kahr pistols reliablemusafir travels aurangabadis it snowing in salem oregonhow to kill possums with poisonjason avant launch trampoline parklychnis coronaria seedsngôn ngữ pythonлора спенсерkingsway school leamingtonkinsale holdingsstoeger luger 22 partsstasia balamichael richards racist outbursthow are selective herbicides absorbed into a broadleaf weedrichest boxing promoters1994 honda xr100r partsunambaberetta silver pigeon 12 gauge pumpiphone data transfer software syncios12pm onwards meaningjack halloran obituaryberetta m92a1buika wikipediabomba termonuclear corea del norteecstasy molecular formulapurple fringed loosestrifepoor clare monastery santa barbarawashingtonian top real estate agents 2016traslación del adnlyoto machida rampage jacksonsig sauer p250 357 for sale1962 jetfireduct tape melting pointpokemon you re a star larvitargrand forks chamber of commerce bcworking rorschach maskis monopoly trademarkedcollonil canadathe kill room jeffery deaveradafruit esp8266 librarypripyat lunaparkidi amin dada killingsstela 29 tikaldamageplan fuck youmissy marlowe biographycomo abreviar republica dominicanajeff koons popeye seriesredwolf custom gunswww emich edu librarycelery increases pheromoneslinksys e2500 router troubleshootingnebss qualificationslowdive dagger electriccongressman braley iowanovae artessb dissanayake homeverhältniswahllte test engineer resumenauvoo state park campingthe veldt radio editgwyndafcisto significadoak 47 foregrip removalberetta m9a1 40 calinternational standard industrial classification code isiccharter arms 357 magnum revolver238 orchard boulevard orchard residencesmount rainier lodging paradise innan pvs 10 sniper night sightquantis globaldope dod what happened lyricsparaiba tourmaline specimendevguru coelectoral roll northern ireland searchgame of thrones robert's bastardkirk franklin stomp remix lyricsカエル の 鳴き声 英語357 sig specslawrence kohlberg moral development pdfanathema deep tabpfmea example pdfpistol football playbook pdfenchanted inn restaurant fredericksburg texaskid icarus uprising gameplay part 1nura rise of the yokai clan rikuo and kanasonny tillman birthdayhow to use httpwatch in firefoxmorrill scholarship program ohio statencore nuver pelicula blade cazador de vampiros 2 español latinoncsl leagueconvict chalicezwillingspaardell latitude e4300 drivers windows 8ustinov boxerhttps www gob mx cofepristhings to do in norfork arkansasreindeer moss adaptationsaz pharmacy technician trainee licensejerry reed catches big bassm1873 revolverhoka one hupana reviewicon hotel prague booking comghile meargm3 gunmango bbq sauce guy fierir l truckload servicessdl trados studio 2015 downloadminqinjugo noni contraindicacionesis capsaicin addictivezentralblatt math databaserick astley pixareradicator pc game1 4 bromophenyl ethan 1 onenorthview church danville indianacartman kkk ghostaff automated flight followingtae tris acetate edtacoxsackie a16 virus infectionhow many kilobytes are equivalent to one megabytelavina mall kievfestinger ruleclairvoyant durhamallison durham speer childrenjorge gelpi pagantrixter bike for saledork diaries deutsch der filmberetta nano sights for saleedward conlon obituaryakg c12vr microphone101xp ru4most firearmscañon del cobre mexicovulkan api doomministry of health and family welfare cghshannu kapanenwwe buried alive match undertaker vs kanecurrent nanoscience impact factor 2016david smith qinetiqadwords mcc login pageorange squash recipe in urduviraha vedana meaning in englishbobo music production 3rd year recordsreal siddharintegrative grammar practice 5 class 9khronos group opencl6.5 grendel type 2 boltepee blade lengthbattlebit gamedolus godjetfire skyfiretaylor 110 dreadnought reviewdownload ringtone blackberry q10buck knives outlet storea lens is transparent material with _____paisabazaar home loanemployee assistance programs eaps are designed tosnorting kratom extractwireless taser pistolbebe cece winans wedding songsjolly kartenspiel regelncash asmussen wifemost quiet pcp air rifledeep dish pizza michigan avenuebantumenwhere are aisin transmissions madewhat function do the cranial bones servediego massiddaprochiral centerremington umc 380 auto pistolhwal news9.0 30729.6161best airsoft tracer unithiv prevention drug truvadatraslación del adnoverdiagnosis and overtreatment of prostate cancermamoswine pokemon sunhow to kill ground ivy with boraxiphone 6 plus airplay mirroringdaniel vasilevskischeels com sioux fallsamerican rifleman top 10 handgunsmario pinball land dsmedicare cataract surgery reimbursement 2013frank sinatra nicknames chairman of the boardtexas gun permit costinxs original sin chordschef boyardee factoryhp hpccactivate solver in excel 2007courtney love uncoolstoeger luger 22 partsenchanted inn restaurant fredericksburg texasdope show chordssection d neyland stadiumnahb home showgiant omnium 2011mount diablo community collegeliterary devices in ode to a nightingalebaby names starts with bhaamaudruznotice of pendency foreclosurehussein chalayan laser dressmarist lacrosse rankingmagnum research baby desert eagle iiidr matthew boyd allendale mibeardsley morte d arthurgenetic studies on serbsbealls employee websitewhy does a shotgun need waddingdelete 愛人the day the music died don mclean lyricsla charité sur loire basketcarlos takam boxeroptibac probiotics for babies reviewskelly clarkson and steel pantherbill musgrave wikijohn macarthur and calvinismecig nicotine poisoningjboss profiler tutorialchateau petrus 1989 pricepréambule de la constitution de 1946 pdfmagpie on my windowsillwilkes barre scranton penguins scorebear kills moose in drivewaypll megaminxaviação civil guia do estudantemaplewood high school football nashville tnis odwalla healthy for youantifa is terrorist organizationt5 gearbox strengthused fully powered stackershcg tumor marker normal rangeempanada factory los angelesengland starting lineup 6 nationsnicole hayashidaruger takedown suppressed 10 22what are the common uses of acetone and formalinkeirsey personality test onlinedoa tawakal dan berserah diricrt tv repair coursewww emich edu libraryhip pain radiating to knee and shinbest scope for a remington 700 7mm magrubik guns 357remington 1187 12 gauge slug barrelpreieangels and airwaves bullets in the windwhat is piccolinimelinoe daughter of hadesconcordia legal clinicfr aloysius schwartziguatemi brasilia cinemadomestic peace corps americorpsbhp escondida mineomari hardwick being mary janetaurus millennium pt111 9mmpropofol wirkungfallece carlos villagranpistol football playbook pdfgunn britt ashfielddollar tree summerlinenfield poltergeist ed and lorrainew1a series 1 episode 1awm sniper for saleblackadder goes forth casthow does haemon die in antigonemilsurp mauserhow does haemon die in antigonecardoon seeds ukhyderabad super speciality hospital malakpethow to sell cutco knivesall of the following predispose to osteoporosis exceptnathan hostetuckerman high school arkansasseagate seatools for windows 10hannah dougan obituaryquantis globalivan gasparovicspongebob hash slinging slasher episodemakalah reaktor nuklirenfield mk1 303 riflepyro dudes fireworksjim al khalili life scientificchelsea grin lilith guitar coverice skating gunwharfh&k g3 rifle salepineapple lucozadeverbo to be en presente simple afirmativo negativo e interrogativosabri özmener1967 blood moon tetradmagic quadrant for business intelligence and analytics platforms 2017 pdfsarona restaurantsmedial saude rede credenciadahonda 20 hp outboard fuel consumptionhow to germinate an apricot seedhazrat talha bin zubair9th wonder destiny's childcash asmussen wifenanopool sharessighting in iron sights ar 15gunnar glasses headachehaines watts bromleyminqinkernel poppers st augustine websitegalt renovationsbcf polyester carpet fiberdmt shaman experienceintegrated statistics timesheetstirile kanal d numar telefonsonghai social classesvukovar broj stanovnikanunchaku chain kittaylor 110 dreadnought reviewpostmodern jukebox puddles pity partyderry eagles soccer nhozforex grouphof balloon festival 2015organisationsnummer enskild firma personnummerdeadmau5 united we failjuno soundtrack playlistjoe mangione san antoniopacey con funny or dieelizabethton cyclones football schedule 2015sol tech technical collegedogpatch housingruger m77 300 magcleves school surreyhawks nest disasterrip rook exhaustjimmy's big burger arlingtoncarlos gurpeguidoes vy canis majoris have planetselectro harmonix deluxe bass big muff pi bass fuzz pedalcu ce m am ales in viata gutawhat was biggie's last wordsparameniadr stephen russo periodontistescape comma in csv javavaffanculo pezzo di merdacompass deviation aviationddd type moonclos malverne menuskunk in the barnyard pumarsy's law in ohiohow to evolve skarmorytchaikovsky 5th symphony 2nd movementtig welding gas flow ratepancho bigotesbassnectar santa cruzdiablo 3 ps3 character editordiane schuur love songssmith and wesson 327 performance center reviewcrystal tea room wanamaker building philadelphia pagran turismo 2 v1 2 gameshark codes3500 church street evanston ilpunishment for aiding and abetting in canadathe voice backup singers 2017awm sniper for salehacksaw ridge okinawa cliffnottingham to luton airport trainseymour isd administrationjack lupino swordchl top prospects game 2014khatm e quran invitationst francisville jailkrikorian careersrcss torontoduty free galleria hawaiic2 taser gunandy siri for android apkpaolo nutini iron sky speechricinoleic acid skinsccy pistol reviewvespel polyimide propertiesoptibac probiotics for babies reviewsm4 carbine bayonet adapterkometic snowmobiledaniel obinimelectro optical slip ringevelyn ryan jingleslake jellico nswenfield mk1 303 riflewashingtonian top real estate agents 2016reamonn tonight videoacai brazilian blowout reviewsprestarium 5 mg opiniekey and peele teacher skitnain surnamemamita rica apretaditasuntrust sloganwhat happened to dnewstheraflu heroinkumho asiana ho chi minhkingsway school leamingtonfestinger ruleimbecile test answers spot the differencechief motor machinist's mate us navypygmy marmoset pet lawseat your wheaties commercialrebecca meredith barristerkya kool hain hum 3 full movie onlinehoney cocaine curveballez test cocaine purityreset sentry safe electronic combinationkay reindldolus goddr vijay gokhale applespotify huvudkontorkel tec pf9 magazine holster辱め られ たい ゲイeritreans in ugandahev 5 budapesteastern siberia pacific ocean oil pipelineshinnok stage fatalitydell latitude e4300 drivers windows 8openwrt forkcollective responsibility holocaustkártyavárm1873 revolverwinchester 1300 defender magazine extensionfidelity investments westheimerfixing magsafe power adapterabcde coaching model27313 zip codebrian nugent nassau countydefine sdsldaggerfall browserchicha morada recetalotte hollandshow to germinate cannabis seeds fast96x phone numberkoyukon tribeticon trancesilenced lugerkaydon distributorssamurai shodown vi ps2tvblog rolike gargoyles crosswordflagship niagara erie pathe threepenny opera the ballad of mack the knifebig pun noredj chuckie sensation white 2010zigbee api tutorialkiwisaver holidaytacitus agricola and germanyfamilia roggiosilenced lugerqbe annual report 2014number one radyo frekansjanthina exiguapunishedstormerdầu mù u mua ở đâuchurch street godalmingtaupo earthquake 2017jolly shekpiezoelectric igniter how it worksamerican express celebrity endorsementshow to kill ground ivy with boraxaff automated flight followingbest budget pcp air rifleluciano shake it up tonightwapiti sowwalney island airportliterary devices in ode to a nightingalebrookpark fireworksuse of absorbable gelatin spongequarantine flag etiquettenaruto shippuden ep 428who is aleph in psalm 119rowdy roddy piper promofeherty theme musicsaldie ēdienisquier caedaddy yankee arcangel panamiursteyr mannlicher ukphenibut and bodybuildingdebbie talmanpenhall company historywhere is lee corso today on college gamedaylaparoscopic ventral hernia repair with mesh recovery timeofficial ffa scrapbookfuck shit stack by reggie wattshere's to you sacco e vanzettijoplin police department warrantsakatsuki gundam rgmagic quadrant for business intelligence and analytics platforms 2017 pdfvaffanculo translation italian englishifunding lawsuitotl headphone amplifierrichardson forest preservebs en iso 20345 2011shigella dysenteriae causeslittlewoods spot the ball competitionregina spektor macy's paradedr roger granetmaino million bucks official videoviraha vedana meaning in englishunforgivable lifetime movie 2016flintlock rifles for sale in canadacanadian parliament passes anti islamophobia motionlatisse styeucsd mcat averagealief taylor high school football scoresnorburgjames elrod obituaryjuniperus old gold bonsaihp lj 500 m570 scan driverpunca demam denggiyana kudryavtseva dietsamana dominican republic tourist attractionspokemon crystal playthroughgamestop stranger of sword citytcu piano facultyblackadder goes forth casthandgun carry permit renewal tnfancy goldfish fin rotjavascript onmouseover popupaugment anabolic hormone side effectshow to apply colloidal silver topicallydamson plum preserves recipebandolier databasetucson bus route plannernickajack tncisco nac appliance priceiwi tavor foregrip railhunter mottsboss bison ranchkfh accountsglobal sector services flowood msdragon ball z buu fury gbatheraflu heroinargentine tango sheet musicsmith and wesson revolver serial numbers datejudy moody bummer summer full movieагат русская книгаoracle virtual machine extension pack downloadautoaceptacion en psicologiacorbin arena fireworks 2017femina tirorafter slope calculatorhow to deal with emetophobiatheraflu heroinrwanda juvenal habyarimanavaffanculo pezzo di merdadisc encryption windows 10stasia balaegotastic unblockstarhub sports packtds telecom modemendeavour nocturnepat passarellidavis cup den haagsunakothifuseau horaire de l alaskarick astley pixargladys knight and the pips greatest hits cdavalon bay seaplane basedushevinasushil kumar shinde and sharad pawar relationjonestown guyana south americaakg c12vr microphonedavid reyneketop narco corridos 2010htc one m8 gunmetal grey 32gbdrug of choice for mssacassia popcorn plant seedsbob marley spliff lyricsrubout in tagalogsnus pronunciationmaruchan soup bad for yougino vannelli cantoconvert 10z to gramslouisiana tech football bowl projectionsqf 3225parque de diversiones en washington dcgran turismo 2 v1 2 gameshark codesmac moadpaisley pipersthe nitty gritty dirt band circlin back celebrating 50 yearsfarhiya abdijudith exner and john f kennedyswipl onlinesmith and wesson m&p 15 ftescape comma in csv javaeuropean pharmacopoeia general chaptersnatchez trace nashville to tupelodecriminalization of cannabis in australiaatlanta quest wgiurban airship mobile walletfmca com storeunicellular prokaryotes that live in extreme environmentsaudi a3 sportback wikidiana majchertadao ando boxingliterary devices in ode to a nightingalemotorky 50ccmcan you play terraria cross platformmakanan anjing labradorsmoking virginia slims mentholmichael robertson gsafriptura de vita cu cartofi la cuptorgillett pa zip codeomnifuel vs omnifuel iiskyview high smithfield utahuscis applicant vs petitionerchicha morada recetafreehill mining ltdinetcpl cpl downloadthe monarch corporation medicine hatuse of absorbable gelatin sponge2007 dodge caliber idler pulley replacementgreenwich foot tunnel london