Rome

Cincopa WordPress plugin

Poate pentru că , încă de la o vârstă fragedă, majoritatea verilor le petreceam în Italia, poate pentru că numele meu reuneşte muzica şi arta specific italienească sau pentru că aş putea trăi tot restul vieţii hrănindu-mă numai cu paste … Italia reprezintă o mare parte din inima mea.

You may have the Universe if I may have Italy

Cu toate acestea, la un moment dat ştiam destul de bine să ma descurc în ceea ce consider muzică pentru urechile mele, sau altfel spus,  limba italienilor, însă cu timpul am ajuns să mă rezum la a o înţelege foarte bine şi de a ştii să vorbesc pentru un minum de supravieţuire.

Pe la 5-6-7 ani Italia mea se rezuma doar la antrenamentele de tenis ( am practicat acest sport de performanţă) şi eram fascinată că în ciuda diferenţelor de cultură şi limbă, tenisul se practica într-un limbaj universal. Eu nu ştiam să vorbesc italiana, ei nu ştiau româna şi cu toate acestea am învăţat de la antrenori care au pregătit de-a lungul vieţii tenismene ca Sharapova, reuşind să câştig destule turnee.

Străduţele, încărcate de istorie, pasegiate şi gelato, paste,pizza cu chipsuri şi nisipul fin sub picioare.. asta îmi vine în cap când mă gândesc la Roma…

To be continued